De opleidingen Game- & Mediadeveloper hebben een toffe hackathon 'Climate Change' georganiseerd. Volgens Milos Despotovic, docent projectmanagement en mede-organisator, is het doel om bij te dragen aan de opleiding van maatschappelijke verantwoorde professionals. 'Wij willen onze studenten een kans geven om zelf tot oplossingen te komen hoe wij als samenleving met klimaatverandering omgaan'.


Gedurende 4 dagen werkten eerste- en tweedejaars studenten aan een digitaal product. Dit kon een app zijn, website of game. Zij konden kiezen om in een team te werken of individueel. Ook mochten ze zelf bepalen hoe ze het thema 'Climate Change' in hun product verwerkten.

Afgelopen maandag zijn tijdens het eerst uur alle studenten en docenten ingelicht. Daarna hebben de studenten drie dagen lang aan hun digitale product gewerkt. Op de 4de dag presenteerden ze hun producten aan elkaar en aan een jury. Deze jury bestond uit derdejaars studenten van de opleiding Game developer. 

En de winnaar is ... 
Jude, Max, Joran en Teun zijn de winnaars van deze hackathon geworden met een story telling game. 'Wat gaaf! Dit hadden we nooit verwacht want er waren zulke mooie andere games gemaakt', aldus de winnaars. Zij hebben toegangskaarten gewonnen voor de Arcade Club Amsterdam. Goed gedaan helden!


 
Meewerken aan waanzinnige projecten? 
Wil je ook meewerken aan dergelijke waanzinnige projecten? Het Mediacollege Amsterdam zoekt momenteel een docent webdeveloper! Klik hier of op de vacaturebutton voor meer informatie over deze vacature.